Bevallen op eigen wijze

Bevallen op Eigen Wijze

  • Heldere uitleg krijgen over de werking van het vrouwenlichaam tijdens de geboorte
  • Contact maken met je kindje in de buik
  • Inzicht krijgen in factoren die een bevalling vergemakkelijken. En factoren die het bemoeilijken
  • Ontdekken wat je zelf kunt inbrengen om de geboorte van je kindje passend en soepel te maken
  • Al je geboortewensen helder en bereikbaar krijgen
  • Gaan voor een bevalling waar je tevreden op terug kan kijken.

Spreekt je dit aan, dan is deze cursus geschikt voor jou! In drie lessen van twee uur, wordt een solide en rustgevende basis gelegd voor een bijzondere, intieme en intense gebeurtenis in je leven: de geboorte van je kindje. Alleen of met je (geboorte)partner te volgen.

Kosten: 200 euro l Bijeenkomsten: in overleg

Reactie van een cursiste

Na een korte zoektocht op internet, kwam ik al snel bij Gonny terecht. Ik was inmiddels al 34 weken zwanger, dus ik dacht dat ik te laat zou zijn voor een uitgebreide zwangerschapscursus. Maar Gonny liet me weten dat er nog van alles mogelijk was; ik kreeg dan ook een bevallingscursus “op maat”, aangepast aan mijn wensen en de tijd die ik er voor had.

In twee lessen van twee uur heeft ze mij een goede uitleg gegeven van de werking van het menselijk lichaam tijdens de bevalling. Zij gaf mij inzicht in verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de bevalling (bijvoorbeeld: door een bepaalde houding aan te nemen, kun je ruimte voor je baby creëren), die de bevalling uiteindelijk makkelijker kunnen maken. Daarnaast hebben we fijne ontspanningsoefeningen gedaan en heeft ze mijn partner goede massagetechnieken geleerd. Deze heeft hij toegepast tijdens de bevalling en waren erg ondersteunend!

De belangrijkste boodschap die Gonny mij heeft meegegeven, is dat de bevalling een natuurlijk proces is, waar ons lichaam op is gebouwd en dat als de bevalling zich zou aandienen, ik goed moest luisteren naar mijn lichaam. Gonny heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven, waardoor ik met een goed gevoel de bevalling tegemoet ging. Ik ben niet in paniek geraakt en ik heb de weeën als draaglijk ervaren. Het is me uiteindelijk zelfs meegevallen en ik hoef dus ook niet op te zien tegen een eventuele volgende bevalling. De geboorte van onze zoon is de meest bijzondere en mooiste gebeurtenis van mijn leven geworden en deze ervaring wens ik iedereen toe!