Benjamin

Reactie van Benjamin

Lieve Gonny, nogmaals super bedankt voor je geweldige hulp bij mijn geboorte en voor je mooie verslag ervan. Ik ga het later zeker teruglezen, nu heb ik het te druk met slapen en groeien.

Liefs, Benjamin

Geboorteverslag van Benjamin

Keuze voor een doula

Ik heb Gonny vrij laat in mijn zwangerschap, pas rond week 38 benaderd, omdat ik vond dat mijn verloskundigenpraktijk te weinig ruimte bood voor mijn persoonlijke wensen. Zo had ik bijvoorbeeld mijn geboorteverslag al vanaf het begin van mijn zwangerschap af, maar kreeg ik niet de gelegenheid dit te laten zien aan de verloskundigen. Ze kwamen gehaast en geroutineerd over en namen naar mijn gevoel te weinig tijd voor de planning van de bevalling.  Ik had wel al eerder een boekje gelezen over de doula, maar ik wilde het in eerste instantie toch alleen proberen. Nadat een verloskundige mijn partner had genegeerd, was dat voor mijn de aanleiding om toch een doula bij mijn bevalling aanwezig te laten zijn. Zo was er toch een ervaren persoon bij die ik kon vertrouwen en mijn bevalling te begeleiden naar mijn wensen. Gonny was die persoon. Haar achtergrond, ervaring en haar rustige, geduldige doortastende persoonlijkheid was precies wat ik zocht en dus belde ik haar op. Ze kwam langs voor een kennismakingsgesprek, waarin ik kon uitspreken wat ik van haar verlangde. Gonny reageerde hier heel fijn op; ze oordeelde niet en stond open voor alles. Ook merkte ik dat ze precies aanvoelde wat ik zocht en dat ze ook meteen met me meedacht. Bovenal gaf ze me het gevoel dat ik haar kon vertrouwen en het aan haar kon overlaten dat alles naar mijn wens zou gaan. We hielden sporadisch contact tot mijn bevalling. Ik vond het vooral erg leuk om te merken dat we op een lijn zaten. Zo bekeken we haar dvd over orgastisch bevallen en kochten zonder het van elkaar te weten hetzelfde boek over hypnobirthing. Ik voelde me hierdoor erg gesteund en wist dat ik een goede keuze had gemaakt.

De geboorte

Tegen de tijd van mijn bevalling was ik al 41 weken zwanger en had ik al twee dagen weeën. Ik had Gonny al eerder gebeld maar meldde er ook meteen bij dat de weeën te zwak waren. Het verbaasde me dat ze alle tijd voor me had en dat ze er gewoon voor me was, ongeacht het tijdstip of de duur. Ik voelde me bezwaard om haar de hele dag op me te laten wachten en besloot om Gonny bij haar gezin te laten zijn tot ik meer actie voelde. Uiteindelijk verliep de bevalling heel anders dan ik me had voorgesteld. Ik beviel in het ziekenhuis omdat ik primaire weeën zwakte had. Gonny bleef de hele tijd bij me en stelde me steeds op mijn gemak. Ze gaf op de goede momenten adviezen en kwam met de juiste initiatieven zoals het opzetten van een rustgevende cd, een nat washandje en een glas water tegen de uitdroging. Mijn weeën moesten opgewekt worden en Gonny bleef me strelen en zachtjes toespreken. Hierdoor kon ik de buitenwereld (arts assistente, verpleegsters en leerlingen) uitschakelen zodat ik volledig in mezelf kon keren. Gonny heeft me heel veel rust en vertrouwen gegeven. Bovendien heeft ze mooie foto’s van de bevalling gemaakt zodat dat we het ons weer levendig voor ons konden halen. Het is verbazingwekkend hoe alles in een flits aan je voorbij gaat. We hadden de aanwezigheid van Gonny niet willen missen, ze heeft enorm met ons meegeleefd, gesteund en vertrouwen gegeven.

Bedankt Gonny, veel liefs,

Waiyin